Bondscoach Simone Talla

Simone over zichzelf:

Mijn naam is Simone Talla, bondscoach van het Nationaal U19-Damesteam. Sinds 2013 bouw ik aan dit team met het doel om meiden enthousiast te houden/laten blijven over floorball en ze te helpen om zo beter te kunnen floorballen. Onze stip op de horizon is de U19-WK in mei 2018 in Zwitserland. Ons traject loopt dan ook van 2013-2018, een periode waarin de meiden zich enorm ontwikkelen.
Ik vind het prachtig en een eer om met deze actieve en leergierige groep te werken. Iedere speelster vraagt om een andere benadering en leert op haar eigen manier. Het team is zeer divers, met enorm veel kracht, talent, potentie en kenmerkt zich door een fijne en positieve sfeer.
Zelf speel ik bij Sonics Floorball in Amersfoort en ben voormalig nationaal team-speelster. Een van de geweldige floorballervaringen was voor mij het kwalificeren voor en het spelen op het WK-floorball in 2012 in St. Gallen – Zwitserland. Dit traject heeft mij zoveel moois gebracht dat het voor mij een logische stap was om deze ervaringen te gaan delen met een nieuwe floorballgeneratie. Meidenfloorball op de nationale en internationale kaart zetten is belangrijk voor de sport en voor de meiden zelf. Ik draag hier heel graag aan bij!

Het team over Simone:

Wij als team zijn super blij dat Simone onze bondscoach is! Ze is heel positief, motiverend en gedreven! Ze is super enthousiast en dat is voor het team heel aanstekelijk. Wat heel leuk is aan Simone’s uitleg bij de training is, is dat ze altijd voorbeelden uit andere sporten of sportlegendes gebruikt om iets uit te leggen. Ook is ze heel origineel met theorieën uitleggen en geeft er dan ook een eigen draai aan een oefening of uitleg. Je kan altijd super goed met Simone praten en ze helpt je dan ook  heel goed. Ze weet op elke situatie wel een oplossing en die wil ze dan ons heel graag uitleggen!