Regel van het balen

Balen mag; het hoort erbij wanneer je tijdens het sporten het beste uit jezelf wilt halen en dat niet altijd lukt. Maar baal niet te lang! Je moet er weer staan voor je teamgenoten, en je focussen op het vervolg van de wedstrijd, of de volgende wedstrijd. Hierbij de regel die we hanteren:

  • Is er in het veld een actie gemaakt waar je ontevreden over bent? Je mag 5 seconden balen in het veld. Daarna sta je er weer!
  • Stap je uit het veld en ben je even heel ontevreden? Je mag op de bank 15 seconden balen. Zorg dat je het achter je gelaten hebt als je het veld weer in gaat.
  • Ben je na afloop van de wedstrijd ontevreden/gefrustreerd/geïrriteerd? Dat is denkbaar. Je mag maximaal 15 minuten balen als de wedstrijd is afgelopen.

Hierna herpak je je! Hoe je dit doet is per persoon verschillend. De een wil erover napraten, de ander wil stevige muziek horen, de een wil nog even hard een balletje tegen de muur schieten, de ander maakt in haar hoofd gauw weer plek voor positieve dingen en kan weer door. Oefen wat voor jou werkt. Probeer diverse manieren uit!