++ Defence

Deze theorie helpt om in praktijk sneller in te schatten wanneer het risico op een tegenaanval groter wordt. Zo kun je het spel van de tegenstander beter opvangen. In alle gevallen zijn wij NIET in balbezit, en dus aan het verdedigen.

Voorbeeld ++ situatie 

Wij verliezen de bal achter de goal van de tegenstander, maar zetten hoge druk en staan goed in ons systeem. Het opbouwen van het spel door de tegenstander wordt bemoeilijkt.

Voorbeeld + situatie

Wij verliezen de bal op de helft van de tegenstander en kunnen op tot op 50% van het veld met ons systeem het spel van de tegenstander goed opvangen. Focus nu dat we het spel ook echt opvangen en er geen risico ontstaat!

Voorbeeld – situatie

Wij krijgen een vrije slag op onze helft tegen. We zetten een goede muur en verdelen wie welke tegenstander oppakt. Echter risicovol want de tegenstander staat dichterbij onze goal. Extra focus nu en het spel weer oppakken, zodat het risico niet groter wordt.

Voorbeeld – – situatie

Gerommel in het slot, geen overzicht, tegenstanders worden niet gedekt. DE BAL MOET UIT HET SLOT! Verdedig overtuigend en met je HELE LICHAAM!! ACTIE noodzakelijk!!