POLL! Wat was onze mooiste goal van het U19 WFCQ 2017?

Facebooktwitter

Voor de een nog vers in het geheugen, voor de ander een eeuwigheid geleden: In onze drie wedstrijden op het U19 WFCQ in Linz moesten onze tegenstanders 16 keer (!) de bal uit het doel vissen! Zonder het eigen doelpunt van Italië blijven er 15 goaltjes met LEF over, de één nog mooier dan de ander. Kijk ze hieronder allemaal nog eens terug en STEM op de goal die jij het mooiste vond!

Goal 1: Kike (Italië 1-1 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 2: Ferra (Italië 1-2 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 3: Ilse (Italië 1-3 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 4: Kike (Italië 1-4 Nederland) 1 ( 1.67 % )
Goal 5: Kike (Italië 1-6 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 6: Isra (Italië 1-7 Nederland) 2 ( 3.33 % )
Goal 7: Ilse (Italië 1-8 Nederland) 2 ( 3.33 % )
Goal 8: Kike (Italië 1-9 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 9: Loena (Italië 1-10 Nederland) 1 ( 1.67 % )
Goal 10: Marissa (Rusland 1-1 Nederland) 30 ( 50 % )
Goal 11: Loena (Rusland 5-2 Nederland) 0 ( 0 % )
Goal 12: Ilse (Rusland 6-3 Nederland) 11 ( 18.33 % )
Goal 13: Nonne (Rusland 8-4 Nederland) 1 ( 1.67 % )
Goal 14: Marte (Nederland 1-0 Oostenrijk) 9 ( 15 % )
Goal 15: Rebecca (Nederland 2-3 Oostenrijk) 3 ( 5 % )

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Gevochten als leeuwinnen, maar door nipt verlies gaat het WK aan ons voorbij

Facebooktwitter

Wat een spannende wedstrijd. Spannender dan we aanvankelijk hadden gedacht. Wellicht waren het de zenuwen, maar de bal ging er de eerste periode niet in. Wij openden de score met een perfect uitgevoerde vrije slag: Ferra en Aymée trekken verdedigers mee. Marte loopt  uit het slot en maakt ruimte voor zichzelf voor het schot, en Loena speelt haar perfect aan! BAM! 1-0! Oostenrijk  kwam vervolgens snel langszij en bouwde uit tot 1-3; de stand waarmee we periode 3 ingingen.

Op 12 minuten in P3 maakte Rebecca de 2-3 waarmee ze onze kwalificatie weer heel dichtbij bracht. Eén doelpunt nog nodig voor een gelijkspel, en dat genoeg was voor kwalificatie. Maar hoe hard we vochten en hoeveel goals we afvuurden op het Oostenrijkse doel.. hij ging er niet in. Op één doelpunt na missen we het WK. En dat is heel zuur. Maar wat zijn we trots op ons spel, wat hebben we een gaaf toernooi gehad. Binnenkort meer over de vervolgstappen van de floorballmeiden!

Goals periode 2:

Goals periode 3:

Lees het nieuwsbericht op de site van de Utrechtse Sportkrant: http://utrechtsesportkrant.nl/floorball-vrouwen-u19-plaatsen-zich-niet-wk/

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Super gespeeld in tweede U19WFCQ-wedstrijd tegen Rusland!

Facebooktwitter

Wat een pot! Zo goed gespeeld, tegen een sterk Rusland! We wisten dat het heel lastig ging worden, maar we zorgden er ook voor dat Rusland het heel lastig had en niet het spel konden spelen dat ze wilden! Wat hebben we gevlamd! Met een eindstand van 8-4 (verlies) als resultaat. Bekijk hieronder al onze doelpunten.

Goals periode 1:

Goals periode 2:

Goals periode 3:

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Eerste U19WFCQ-wedstrijd tegen Italië gewonnen met 10-1!

Facebooktwitter

Wat een te gekke start van het toernooi! Bekijk hieronder de individuele goals op YouTube.

Goals periode 1:

Goals periode 2:

Goals periode 2:

 

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Persbericht

Facebooktwitter

Utrecht, 4 september 2017

———— PERSBERICHT —————

Nederland neemt voor het eerst deel aan U19-WK floorball kwalificatietoernooi voor vrouwen

Voor het eerst in de geschiedenis van het internationale floorball wordt er een kwalificatietoernooi gehouden voor het wereldkampioenschap floorball voor vrouwen onder 19 jaar. De Women’s U19 World Floorball Championships 2018 worden volgend jaar mei gehouden in St. Gallen, Zwitserland. Daarnaast is het voor het eerst dat een Nederlands U19 damesteam meedoet aan (de kwalificatie voor) het U19-WK Floorball voor vrouwen.

Vier landen strijden tijdens het kwalificatietoernooi om de laatste twee plekken op het WK. Nederland neemt naast Italië, Rusland en gastland Oostenrijk deel aan dit toernooi dat vrijdag 8 sept t/m zondag 10 sept a.s gehouden wordt in Linz, Oostenrijk. Het toernooi wordt donderdagavond 7 september feestelijk geopend.

De Nederlandse afvaardiging telt 19 gedreven speelsters in de leeftijd van 14 – 18 jaar. Zij zijn afkomstig van clubs uit Amersfoort (Sonics Floorball), Utrecht (UFC Utrecht), Groningen (UFC Groningen) en Rhenen (UFC Lions). Bondscoach Simone Talla is sinds 2012 bezig met het vormen en trainen van een groep meisjes die op internationaal niveau mee kunnen doen en een nieuwe basis vormen voor het damesfloorball in Nederland. Er is door de meiden hard getraind, op fysiek, technisch/tactisch en mentaal vlak. Daarnaast zijn verschillende trainingskampen, oefenwedstrijden en (internationale) toernooideelnames georganiseerd. In de loop der tijd heeft Talla een vaste staf om zich heen verzameld en een grotere groep van gasttrainers die de speelsters hebben klaargestoomd voor deelname aan de WK.

Nederland speelt tijdens dit toernooi één wedstrijd tegen elk van de andere deelnemers.
Hun programma:
– Vrijdag 8 september (14:30 uur): Italië – Nederland
– Zaterdag 9 september (16:00 uur): Rusland – Nederland
– Zondag 10 september (12:00 uur): Nederland – Oostenrijk

De wedstrijden worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de International Floorball Federation, IFF: https://www.youtube.com/user/iffchannel.
De toernooiwebsite van de IFF: http://www.floorball.org/pages/EN/U19-WFCQ-2018-EUR.

Volg alle nieuws en ontwikkelingen via de facebook.com/floorballmeiden, instagram.com/floorballmeiden of www.floorballmeiden.nl.

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Trainingsweekend 1-2 juli 2017

Facebooktwitter

Het trainingsweekend begon zaterdag 1 juli om 9:45 in Amersfoort, Sporthal Bokkeduinen! Iedereen omgekleed in de zaal en met z’n allen de boarding opbouwen. Toen brak het eerste trainingsblok aan. We startten met de tip-top-spiegel, wat we elke training doen. De tip-top-spiegel houdt in dat een speler wordt uitgekozen door een andere speelster en die moet dan in de spiegel kijken en zichzelf een tip en een top geven. Deze keer was dat Stephanie. Nadat we dat hadden gedaan gingen we echt trainen. Keihard!!

Na een uur en drie kwartier getraind te hebben hadden we een pauze. In de pauze bereidden we ons voor op de wedstrijd die we erna ging spelen tegen het Belgische Strijtem/Tielt. Superspannend, want de vorige wedstrijd tegen Strijtem (vorig jaar) hadden we verloren met 6-3.
We begonnen met de warming-up voor de wedstrijd, georganiseerd door de warming-up bende. Iedereen pakte goed zijn focus en de wedstrijd ging super goed. We wonnen met 5-3! Iedereen was heel blij.

Na de wedstrijd ging iedereen even douchen en daarna op weg naar de overnachtingsplaats. Eenmaal daar aangekomen ruimde iedereen even z’n spullen op en begonnen we aan het tweede trainingsblok: mentale training. We leerden van alles over zelfvertrouwen en hoe je negatieve gedachten om kunt zetten in positieve.

Toen het was afgelopen hadden we tijd om onze bedden alvast klaar te maken en even te chillen. Nadat de bedden waren opgemaakt stond het eten op tafel. Super lekkere wraps die je zelf mocht beleggen met allerlei groente, verzorgd door twee moeders. Superlief!
Iedereen was best wel moe, maar de dag was nog niet over want we gingen nog een wedstrijd analyseren. Daarbij leerden we over ++ defence, een theorie van Simone. En we leerden het ook herkennen in ons eigen spel. Om 22:00 uur waren we klaar met de videoanalyse en gingen we allemaal lekker slapen..

De volgende dag stonden we op om 6:30. Het was Simone’s verjaardag! We zongen voor haar en daarna kleedden we ons aan voor het ontbijt. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en gingen we weer richting de sporthal.

Trainingsblok vier was buiten. We kregen looptraining van een gasttrainer, Duncan. In de looptraining deden we oefeningen om te leren hoe we beter konden rennen. Na een uur looptraining gingen we naar binnen, de zaal in.

Trainingsblok vijf was weer een zaaltraining. In de training leerden we o.a. drie opbouw-varianten. Ook deden we een oefening waarbij streng werd opgelet of je een foutje maakte. Wanneer je een foutje maakte moest je er meteen uit zodat je ervan kon leren en kon zien wat je fout deed. Iedereen deed super erg zijn best.

Daarna hadden we even een halfuurtje pauze. Iedereen at wat en toen gingen we verder met trainingsblok zes. Daarin gingen we de hele tijd partijtje doen. In de partijtjes oefenden we op vrije slagen en ook werd het spel af en toe stilgelegd zodat we konden leren hoe we het beter hadden kunnen spelen.

Omdat iedereen heel moe was van de zware training besloot de staf even iets anders te doen. We gingen voetballen! We hadden heel veel lol. Nadat we een kwartiertje hadden gevoetbald gingen we weer floorballen. En toen was de training afgelopen. Iedereen was uitgeput dus we gingen douchen en naar huis. Lekker slapen en vol spanning wachten op de volgende dag, want toen werd de selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificaties in september!

Door Evi.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Officieel U19-debuut! Oefeninterland tegen SSF Bonn

Facebooktwitter

Ons debuut als Nationaal U19-Damesteam Floorball is een feit; onze eerste krachtmeting! Zaterdag 22 april speelden onze toppers een oefeninterland tegen SSF Dragons Bonn in sporthal Nieuw Welgelegen in Utrecht! Een enorm spannende wedstrijd waarin wij overtuigend de leiding pakten en behielden! Ook al werd het op laatst nog enorm spannend omdat de Duitsers hun powerline ‘erin gooiden’ en ze knap van 7-3 naar 7-6 terug kwamen. Maar we hebben gewonnen!! YES!! Dat voelt GOED!

Helaas mochten de nieuwelingen Jade en Hannah wegens leeftijdsregels niet meespelen maar Mieke en Mare maakten een mooi floorballmeidendebuut!
Een waardevolle training, een goede focus en een geweldige drive tijdens de ochtendtraining maakten zichtbaar dat de meiden scherp aan de wedstrijd begonnen. En wat hebben ze gevlamd! Ilse werd Most Valuable Player. Op naar de WK-kwalificaties, BAM!!
Een waanzinnig goede start van het U19-traject😊!

Foto’s gemaakt door Vincent Ruger en Arnold Meijer! Dankjulliewel!

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Training 02-04-2017

Facebooktwitter

Jaja! Op 2 april was het tijd voor de nieuwe U19-selectie om voor het eerst met z’n allen te gaan trainen. We begonnen om 10:00u in de Bokkeduinen in Amersfoort met een Paasspel. Het was hierbij de bedoeling voor één iemand uit het team om paaseitjes te gaan zoeken in de hal terwijl de rest van het team een opdracht uitvoerde. Het team moest opdrachten uitvoeren die met het nieuwe thema LEF te maken hadden, waarbij je dus lef moest tonen. Dit ging er heel verschillend aan toe, van het volkslied zingen met z’n vijven tot bok-springend de zaal door.

Na een korte warming up kon het echte trainen beginnen. We begonnen in drie verschillende groepen, iedereen bij een verschillende trainster. Elk groepje deed wat anders: bij Simone gingen we brainstormen over wat LEF voor ons inhoudt, bij Maaike oefenden we onze core stability en bij Iris deden we schot-oefeningen. Na enige tijd wisselden we door totdat je bij iedereen was geweest. Nadat we hiermee klaar waren gingen we twee oefeningen doen met het hele team voordat het al weer tijd was voor partijtje.

De training was nog niet voorbij met het einde van het partijtje. We gingen namelijk met z’n allen naar een kleiner sportzaaltje om daar de interval-shuttle-runtest (piepjestest) te doen. Een weegschaal en meetlint waren er ook om ons BMI vast te stellen. Dit werd gedaan zodat de coaches weten hoe we er momenteel fysiek voor staan.

Ter afsluiting gingen we met het hele team het ‘hok’ in, waar we uitleg kregen over onder andere het aankomend traject, de JOS (Jong Oranje Schijf), de ‘bendes’ binnen het team en de teamafspraken voor aankomend jaar. Meindert maakte tot slot nieuwe foto’s voor de selectiepresentatie op de site. Al met al was het een goede start van een nieuw traject met de nieuwe U19 selectie!

Door Loena.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

We stellen voor: de U19-selectie 2017!

Facebooktwitter

Na twee selectietrainingen (op 5 februari en 12 maart) zijn 23 speelsters geselecteerd om mee te trainen met het Nationaal Floorball U19-Damesteam! Supertof! We zijn met een grotere groep floorballmeiden dan vorige jaren toen we nog U17 waren.

Vanuit deze groep maken we voor officiële wedstrijden een wedstrijdselectie. Zo staat onze eerste krachtmeting al op het programma..! Op zaterdag 22 april 2017 om 14:00u spelen we in Sporthal Nieuw Welgelegen te Utrecht tegen SSF Dragons Floorball uit Bonn.

De volledige trainingsselectie zie je hieronder. Voor de wedstrijdselectie van onze interland op 22 april volg je deze link.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter

Wist je dat…

Facebooktwitter

 • .. WU19-floorball stafvergaderingen een feestje zijn?
 • .. ze vaak doordeweeks tot laaaat voortduren?
 • .. er enorm veel gelachen en geschreeuwd van enthousiasme wordt?
 • .. er de meest fantasievolle ideeën ontstaan?
 • .. wij dit traject veel met JOS gaan werken?
 • .. wij al best wat kleine zenuwtjes hebben tav de kwalificaties?
 • .. Maaike bijna nooit wat opschrijft, maar wel alles onthoudt?
 • .. Meindert tijdens de meetings stiekem al bezig is met tof beeldmateriaal of visualisaties en wij denken dat hij afspraken noteert?
 • .. Iris in een rap tempo al goed beleid en mooie plannen op papier heeft gezet, terwijl wij nog drie keer kijken naar onze lijst met actiepunten?
 • .. Simone kickt op nieuw ontwikkelde theorieën en m.b.v. een whiteboard en veel kleurtjes de anderen laat aanhaken in haar brainwaves?
 • .. het programma voor 2 april eigenlijk veel te vol is?
 • .. wij echt staan te popelen om officieel van start te gaan?

#METLEFU19

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter