Gothia Cup 2019

Facebooktwitter

Van 3 tot en met 6 januari zijn we afgereisd naar Zweden om mee te doen aan de Gothia Cup in Göteburg. Aan dit grote jeugdtoernooi doen jaarlijks meer dan 400 jeugdteams mee in verschillende leeftijdscategorieën.

De doelen van het toernooi waren ervaring opdoen met toernooi floorball en teamvorming. Met het nieuwe thema #Samen hebben we elkaar beter leren kennen, zowel op het veld als daarbuiten.

Hoe de meiden het zelf ervaren hebben? Carlijn en Nina schreven hun ervaringen op: “We zijn met 2 teams gegaan. Eén team speelde in de G15 en het andere team in de G18. Met busjes reden we naar Göteborg. We sliepen in een school met een aantal andere teams. We hadden een druk schema, veel wedstrijden spelen maar ook naar wedstrijden kijken van de andere meiden. De teams waar we tegen moesten spelen waren erg goed omdat in Zweden floorball een bekende sport is en ze dus op hoger niveau spelen.  Het was erg leerzaam om tegen hun te spelen. We hebben een fantastische week gehad en we hebben erg veel geleerd. Nu op naar het WK!”

We willen de organisatie van de Gothia Cup hartelijk bedanken voor de gave ervaring.
Daarnaast zijn we de ouders erg dankbaar die zich hebben ingezet om dit mogelijk te maken!

Voor meer informatie over de Gothia Cup: bekijk hun site

 
 

Facebooktwitter