Persbericht

Facebooktwitter

Utrecht, 4 september 2017

———— PERSBERICHT —————

Nederland neemt voor het eerst deel aan U19-WK floorball kwalificatietoernooi voor vrouwen

Voor het eerst in de geschiedenis van het internationale floorball wordt er een kwalificatietoernooi gehouden voor het wereldkampioenschap floorball voor vrouwen onder 19 jaar. De Women’s U19 World Floorball Championships 2018 worden volgend jaar mei gehouden in St. Gallen, Zwitserland. Daarnaast is het voor het eerst dat een Nederlands U19 damesteam meedoet aan (de kwalificatie voor) het U19-WK Floorball voor vrouwen.

Vier landen strijden tijdens het kwalificatietoernooi om de laatste twee plekken op het WK. Nederland neemt naast Italië, Rusland en gastland Oostenrijk deel aan dit toernooi dat vrijdag 8 sept t/m zondag 10 sept a.s gehouden wordt in Linz, Oostenrijk. Het toernooi wordt donderdagavond 7 september feestelijk geopend.

De Nederlandse afvaardiging telt 19 gedreven speelsters in de leeftijd van 14 – 18 jaar. Zij zijn afkomstig van clubs uit Amersfoort (Sonics Floorball), Utrecht (UFC Utrecht), Groningen (UFC Groningen) en Rhenen (UFC Lions). Bondscoach Simone Talla is sinds 2012 bezig met het vormen en trainen van een groep meisjes die op internationaal niveau mee kunnen doen en een nieuwe basis vormen voor het damesfloorball in Nederland. Er is door de meiden hard getraind, op fysiek, technisch/tactisch en mentaal vlak. Daarnaast zijn verschillende trainingskampen, oefenwedstrijden en (internationale) toernooideelnames georganiseerd. In de loop der tijd heeft Talla een vaste staf om zich heen verzameld en een grotere groep van gasttrainers die de speelsters hebben klaargestoomd voor deelname aan de WK.

Nederland speelt tijdens dit toernooi één wedstrijd tegen elk van de andere deelnemers.
Hun programma:
– Vrijdag 8 september (14:30 uur): Italië – Nederland
– Zaterdag 9 september (16:00 uur): Rusland – Nederland
– Zondag 10 september (12:00 uur): Nederland – Oostenrijk

De wedstrijden worden live uitgezonden op het YouTube-kanaal van de International Floorball Federation, IFF: https://www.youtube.com/user/iffchannel.
De toernooiwebsite van de IFF: http://www.floorball.org/pages/EN/U19-WFCQ-2018-EUR.

Volg alle nieuws en ontwikkelingen via de facebook.com/floorballmeiden, instagram.com/floorballmeiden of www.floorballmeiden.nl.

 

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter