Trainingsweekend 1-2 juli 2017

Facebooktwitter

Het trainingsweekend begon zaterdag 1 juli om 9:45 in Amersfoort, Sporthal Bokkeduinen! Iedereen omgekleed in de zaal en met z’n allen de boarding opbouwen. Toen brak het eerste trainingsblok aan. We startten met de tip-top-spiegel, wat we elke training doen. De tip-top-spiegel houdt in dat een speler wordt uitgekozen door een andere speelster en die moet dan in de spiegel kijken en zichzelf een tip en een top geven. Deze keer was dat Stephanie. Nadat we dat hadden gedaan gingen we echt trainen. Keihard!!

Na een uur en drie kwartier getraind te hebben hadden we een pauze. In de pauze bereidden we ons voor op de wedstrijd die we erna ging spelen tegen het Belgische Strijtem/Tielt. Superspannend, want de vorige wedstrijd tegen Strijtem (vorig jaar) hadden we verloren met 6-3.
We begonnen met de warming-up voor de wedstrijd, georganiseerd door de warming-up bende. Iedereen pakte goed zijn focus en de wedstrijd ging super goed. We wonnen met 5-3! Iedereen was heel blij.

Na de wedstrijd ging iedereen even douchen en daarna op weg naar de overnachtingsplaats. Eenmaal daar aangekomen ruimde iedereen even z’n spullen op en begonnen we aan het tweede trainingsblok: mentale training. We leerden van alles over zelfvertrouwen en hoe je negatieve gedachten om kunt zetten in positieve.

Toen het was afgelopen hadden we tijd om onze bedden alvast klaar te maken en even te chillen. Nadat de bedden waren opgemaakt stond het eten op tafel. Super lekkere wraps die je zelf mocht beleggen met allerlei groente, verzorgd door twee moeders. Superlief!
Iedereen was best wel moe, maar de dag was nog niet over want we gingen nog een wedstrijd analyseren. Daarbij leerden we over ++ defence, een theorie van Simone. En we leerden het ook herkennen in ons eigen spel. Om 22:00 uur waren we klaar met de videoanalyse en gingen we allemaal lekker slapen..

De volgende dag stonden we op om 6:30. Het was Simone’s verjaardag! We zongen voor haar en daarna kleedden we ons aan voor het ontbijt. Na het ontbijt pakten we onze spullen in en gingen we weer richting de sporthal.

Trainingsblok vier was buiten. We kregen looptraining van een gasttrainer, Duncan. In de looptraining deden we oefeningen om te leren hoe we beter konden rennen. Na een uur looptraining gingen we naar binnen, de zaal in.

Trainingsblok vijf was weer een zaaltraining. In de training leerden we o.a. drie opbouw-varianten. Ook deden we een oefening waarbij streng werd opgelet of je een foutje maakte. Wanneer je een foutje maakte moest je er meteen uit zodat je ervan kon leren en kon zien wat je fout deed. Iedereen deed super erg zijn best.

Daarna hadden we even een halfuurtje pauze. Iedereen at wat en toen gingen we verder met trainingsblok zes. Daarin gingen we de hele tijd partijtje doen. In de partijtjes oefenden we op vrije slagen en ook werd het spel af en toe stilgelegd zodat we konden leren hoe we het beter hadden kunnen spelen.

Omdat iedereen heel moe was van de zware training besloot de staf even iets anders te doen. We gingen voetballen! We hadden heel veel lol. Nadat we een kwartiertje hadden gevoetbald gingen we weer floorballen. En toen was de training afgelopen. Iedereen was uitgeput dus we gingen douchen en naar huis. Lekker slapen en vol spanning wachten op de volgende dag, want toen werd de selectie bekend gemaakt voor de WK-kwalificaties in september!

Door Evi.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter