Training 02-04-2017

Facebooktwitter

Jaja! Op 2 april was het tijd voor de nieuwe U19-selectie om voor het eerst met z’n allen te gaan trainen. We begonnen om 10:00u in de Bokkeduinen in Amersfoort met een Paasspel. Het was hierbij de bedoeling voor één iemand uit het team om paaseitjes te gaan zoeken in de hal terwijl de rest van het team een opdracht uitvoerde. Het team moest opdrachten uitvoeren die met het nieuwe thema LEF te maken hadden, waarbij je dus lef moest tonen. Dit ging er heel verschillend aan toe, van het volkslied zingen met z’n vijven tot bok-springend de zaal door.

Na een korte warming up kon het echte trainen beginnen. We begonnen in drie verschillende groepen, iedereen bij een verschillende trainster. Elk groepje deed wat anders: bij Simone gingen we brainstormen over wat LEF voor ons inhoudt, bij Maaike oefenden we onze core stability en bij Iris deden we schot-oefeningen. Na enige tijd wisselden we door totdat je bij iedereen was geweest. Nadat we hiermee klaar waren gingen we twee oefeningen doen met het hele team voordat het al weer tijd was voor partijtje.

De training was nog niet voorbij met het einde van het partijtje. We gingen namelijk met z’n allen naar een kleiner sportzaaltje om daar de interval-shuttle-runtest (piepjestest) te doen. Een weegschaal en meetlint waren er ook om ons BMI vast te stellen. Dit werd gedaan zodat de coaches weten hoe we er momenteel fysiek voor staan.

Ter afsluiting gingen we met het hele team het ‘hok’ in, waar we uitleg kregen over onder andere het aankomend traject, de JOS (Jong Oranje Schijf), de ‘bendes’ binnen het team en de teamafspraken voor aankomend jaar. Meindert maakte tot slot nieuwe foto’s voor de selectiepresentatie op de site. Al met al was het een goede start van een nieuw traject met de nieuwe U19 selectie!

Door Loena.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter