Gothia Innebandy Cup – Napret!

Facebooktwitter

De Gothia Innebandy Cup was ronduit SUPERGAAFFANTASTISCHOVERWELDIGEND!

#STERKU17

Het Nationaal U17-Damesteam beleefde in 2016 een krachtig ontwikkeljaar. Het thema dit jaar was #STERKU17. Een jaar waarin we op verschillende vlakken de basis nogmaals behandelden en veelvuldig trainden. Wat komt er allemaal kijken bij systeemspelen? Wat is je taak in een verdedigende situatie en hoe val je slim samen aan? We hebben verschillende techniek- en conditietesten gehad. De dagelijkse voedings- en trainschema’s zijn onder de loep genomen. Iedereen heeft een persoonlijk advies ontvangen en is daarmee aan de slag gegaan. Uiteraard zijn diverse mentale sessies niet weg te denken. Bewustworden van je gedachten, wat gebeurt er als iets niet zo gaat, zoals je wil? Wat denk je, wat doe je? Wat heb je nodig? Wie heb je nodig? Wat helpt jou? Wat maakt je sterk?
Alles kwam samen in Zweden! Wat onze toppers ervan vonden? De grafiek met kernwoorden geeft een idee.

Kernwoorden Zweden_avontuur

En wat doen jullie zoal tijdens deze toernooidagen? Coach Simone geeft een inkijk aan de hand van de top-kernwoorden:

LEERZAAM

Sterker zijn we geworden! De Gothia Innebandy Cup was de perfecte afsluiter van dit ontwikkeljaar. We hebben op zoveel vlakken geleerd!

Houding

Zie je dat Zweedse topteam? Kijk eens hoe ze het veld oplopen. Zelfverzekerd, arrogante blik zelfs! En tijdens het spel, welke indruk geven ze? Gretig, geen genade, nooit opgeven! Die houding! Daar hebben we in de vrije uren aan gewerkt. Met oefeningen, lopend over de catwalk! Kijk mij hier gaan! Ik mag er wezen! De oefening was niet eenvoudig, maar iedereen GING! En wat hebben we ongelooflijk veel vertrouwen hiermee opgebouwd!

Loslaten versus discipline

Een dagprogramma gericht op floorball en tijdens de wedstrijden pieken, vraagt om discipline en tegelijkertijd om loslaten. “Op welke bus moeten we zo overstappen? Kunnen we zo vroeg al ontbijten? Hebben we wel genoeg overstaptijd?” Loslaten meiden! Je mag je ‘schaapmodus aanzetten’ en laat de regelzaken aan de staf en organisatie over. Lekker doen wat je gezegd wordt en je mee laten voeren. Discipline is vereist wanneer we afspraken maken over vertrek, meetings en ook het actief zijn tijdens gezamenlijke activiteiten. Een uur geslapen ’s middags en moeite met wakker worden? Dat kan. Maar als we een half uur later buiten gaan warming-uppen en gaan handballen ben je ‘AAN’! We zijn niet op vakantie en kunnen niet niet-meedoen als we even geen zin hebben. Gaaan, staaan en knallen! Dus ook bij een potje handbal op een besneeuwd voetbalveld in de namiddagkou.

Slim samen floorballen

Woensdag startten we, vlak na aankomst in Gothenburg met een training van Andreas Thern. Heel spannend om van deze toptrainer een geweldige training te krijgen. We hebben geleerd om de tegenstander op te zoeken, passlijnen te zien/creëren, altijd in beweging te blijven. Door de spanning en adrenaline waren we op en top gefocust, lag het werktempo heel hoog en liep de uitvoering van de oefeningen heel erg goed. Andreas was louter positief en verrast hoe hoog het niveau lag. Een prachtig compliment!

Een lach en een traan

Op de juiste momenten omschakelen van gezellig en lol, naar focus en goede uitvoering van je taak. Hoe zet je bij jezelf de knop om? Hoe help je het team? Ook de aanvoerders hebben hierin een mooie taak volbracht! Hoe stimuleren ze de groep? Wat stralen ze uit om de groep mee ‘omhoog’ te nemen? En dan, de wedstrijd, 2x 15 minuten. In korte tijd het spel neerzetten is een uitdaging! De tegenstanders zijn gemiddeld twee koppen groter, twee heupen breder en twee jaar ouder. Geloven in jezelf! Als team zetten we het neer! Een doelpunt is geweldig: een grote lach! Wissel staan is bijzonder K**: een grote traan! De halve finale vijf seconden voor tijd verliezen is ongelooflijk moeilijk: een zee aan tranen! Hoe houd je jezelf overeind in deze emotionele achtbaan? Een arm om je heen, peptalks, teamhugs, zorg voor elkaar. En iedereen de ruimte geven om op eigen manier weer happy te worden. Prachtig om te zien hoe sterk we ook hierin zijn!

TEAMBUILDING

Om een goede teamprestatie neer te zetten, hebben we veel teambuildingsactiviteiten beleefd.

Sneeuwwandelingen

Goede gesprekken en gekkigheid! Een wandeling door de besneeuwde straten maakt ons hechter. Delen wat op ons hart ligt en sneeuwballengevechten aangaan. Na een goede wandeling ga je fris en met nieuwe energie weer verder!

U17-stars: wie staat waar?

Op de heenreis hebben we door middel van een grappig spel elkaar ’gerankt’. “Wie spijbelt er het meest?”, “Wie post het meest op Insta?”, “ Wie richt er later een floorballvereniging op?”, “Wie wordt over 15 jaar de bondscoach van het Nationaal Damesteam?” etc. Er kwam een geweldig eindresultaat uit! De speelsters namen vervolgens het ludieke initiatief om ook de staf te ‘ranken’: “Wie schreeuwt het hardst?”, “Wie wint er de Nobelprijs voor de Vrede?”, “Wie is het strengst?”. De resultaten waren verrassend, maar zorgden zeker voor erg veel lol!

Ja, jag HJÄlper!

“Ja ik help”, was het thema tijdens het toernooi. Wat betekent het om te helpen en om hulp te krijgen? Een sterker team worden is elkaar binnen en buiten het veld helpen. We hebben een ‘markt’ opgezet, waarin iedereen bepaalde hulp bood. Voorbeelden: een originele gephotoshopte foto door Jip, een lange knuffel van Marte, traplopen met Inge, je tas laten dragen door Marissa, je veters laten strikken door Rebecca, je haar laten vlechten door Jane, een luisterend oor van Iris, een potje kunnen zeuren bij Marcella etc. etc. Op allerlei verschillende gebieden is hulp geboden. Tijdens de markt kon je met je strippenkaart langs alle kraampjes om hulp te krijgen. Waar heb je behoefte aan? En op jouw beurt hielp ook jij teamgenoten. Hadden de mensen het goed bij je? Gingen ze tevreden weg? Een mooie activiteit, waarin we van elkaars sterktes gebruik hebben gemaakt!

SUPERGAAFFANTASTISCHOVERWELDIGEND

Ja, het woord is nog te kort om aan te geven hoe geweldig het toernooi was! De wedstrijden waren op hoog niveau en ooh, want konden we reuzegoed meekomen! Veelbelovend! Op echte floorballvelden, met oplopen, publiek, veel oranjesupporters, muziek, omroepers, livestreams, drones. Zo professioneel! Heel Gothenburg stond in het teken van floorball! Vlaggen wapperden overal in de straten. Overal kinderen met floorballsticktassen over straat was daar volkomen normaal. De organisatie van het toernooi was fantastisch! De slaaplocatie, het eten, de sporthallen, de aardige Zweedse commissieleden; alles was zo goed geregeld! Het was GROOTS!

En dan ons team, zo sterk, zo samen, zoveel energie, zoveel kracht! Oog voor elkaar, samen lachen, samen snoeihard leren! Vallen en weer opstaan, doorgaan!
Onze terugvlucht had zo zijn ups & downs, en de enorme oranje schare fans die ons welkom heette op Schiphol, was ronduit….. !!!

Zoveel-betekenend! Brok in mijn keel!

Simone

Bekijk de aftermovie:

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter