Training 06-11-2016

Facebooktwitter

Afgelopen training was leuk, maar erg intensief. De training startte met Stephan Widjaja en Toon Poelsma, twee gasttrainers. Toon Poelsma is met de keepers bezig geweest en Stephan Widjaja met de rest van het team. We hebben veel van hen geleerd en zijn weer een paar stappen verder richting een STERK U17!

u17-06112016-2Stephan heeft ons veel over de aanval geleerd en we hebben daar ook een oefeningen mee gedaan. Een oefening was bijvoorbeeld dat er twee rijtjes aan beide kanten van het veld stonden. Eerst moest je oplopen met een boogje en kreeg je de pass van het andere rijtje. Vervolgens moest je afronden op het goal. Bij deze oefening leerde Stephan ons dat we moesten proberen na te denken over waar je je stick houdt en dat je laat zien waar de bal moet komen. Ook hebben we een soort van drie tegen drie gespeeld, want er stonden twee mensen tegenover elkaar tegen de boarding en daartussen waren twee teams van drie die de bal naar de persoon aan de overkant moesten spelen. Als je dat deed had je een punt. Bij die oefening hebben we geleerd om vrij te lopen en aanspeelbaar te zijn. Daarbij moest ook de paslijn open zijn. Als laatste oefening hebben we vier tegen vier gespeeld.

u17-06112016-3 u17-06112016-1

Ook hebben we een aantal testjes gedaan. Eerder dit jaar, tijdens het Lelykamp, hebben we deze al een keer gedaan. We deden de testjes nu weer om te kijken hoe we zijn gegroeid.

Allereerst deden we een techniektest; deze hield in dat je tussen twee pionnetjes begint, om vervolgens met de bal over een boarding stuk te gaan en weer door twee pionnetjes. Dat moest je binnen één minuut zoveel mogelijk doen. Daarnaast hebben we ook de T-test weer gedaan. Daar moest je naar voren rennen en dan naar de zijkant zijwaarts rennen. Daar tikte je een pionnetje aan. Vervolgens rende je zijwaarts naar de andere kant om het andere pionnetje aantikken. Daarna moest je weer terug naar het midden en zo snel mogelijk achteruit rennen naar waar je begonnen was.

De keepers hadden ook verschillende testjes gedaan bijvoorbeeld zo vaak mogelijk over boarding springen of op hun knieën schuiven. Als laatste hebben we met z’n allen de piepjestest gedaan.

Aan het einde van de training liet Meindert ons een heel gaaf filmpje over de U17 zien! Zodra dit filmpje helemaal af is, vertellen we hier mee over op de site ☺!

Door Ilse en Jip.

Logo sponsor Amersbosch

Facebooktwitter