Training 25-09-2016 + open training

Facebooktwitter

Op zondag 25 oktober mochten alle meiden weer vroeg verschijnen op de training. We stonden om 9:15 uur klaar in Amersfoort, om met onze trainster Maaike te gaan hardlopen door het bos. We zijn met z’n allen vertrokken en in het bos moesten we op een open plek allemaal oefeningetjes doen, voornamelijk om goed op te warmen.

29834927251_1039729a64_b

Toen we weer verder gingen moesten de speelsters die last hadden van hun enkels stoppen, omdat we een steile berg opgingen naar een uitkijkpunt; dat was zwaar. We gingen daarna met z’n allen terug naar de sporthal, waar de speelsters die eerder teruggingen stonden te wachten. Vervolgens kregen we ons oranje wedstrijdshirt aan omdat we nieuwe teamfoto’s gingen maken; onder andere voor op de site!

29421846013_f503a62c10_k

Daarna kon de training beginnen! We zijn begonnen met een gewone warming up: warmlopen en daarna een oefening met stick en bal. We moesten in drietallen passen; de ene keer moest je de bal met je backhand aannemen en de andere keer moest je een rondje met de bal draaien. We gingen daarna een opbouwoefening doen over het hele veld in groepen van vijf. Dit was een hele leerzame oefening om goed het overzicht in en over het veld te krijgen. Ondertussen waren de andere meiden die niet aan de beurt waren in het veld met Maaike een schietoefening aan het doen. We moesten bepaalde voorwerpen raken die in de goal stonden of er aan hingen; dit moesten we doen door middel van verschillende schoten. Als je iets raakte kreeg je daar punten voor. Het team dat uiteindelijk de meeste punten had die had gewonnen. Na de oefeningen eindigden we natuurlijk onze training met een partijtje. Daarna was het tijd voor de open training!

29292040883_74f0262c1e_k

Even snel een beetje tot rust komen en toen mocht de open training beginnen. Er waren best veel nieuwe meiden die naar de open training kwamen. Sommigen speelden al heel lang floorball en anderen hadden het afgelopen jaar in de Go Girls Games gespeeld, en spelen normaal veldhockey. Omdat niet iedereen elkaar kende, hadden we een super leuke opdracht gedaan als warming up. We zochten een andere speelster die we nog niet zo goed kenden, en moesten samen met z’n tweeën een stick vasthouden en dan een potje floorball proberen te spelen.

Nadat we allemaal warm waren en elkaar een beetje kenden begon de open training met de eerste oefening: er waren twee lijnen waarin je moest passen en dan, in tweetallen, moest proberen te scoren. Daarna hebben we ook nog box-play en power-play behandeld dat uiteindelijk super moeilijk werd, omdat iedereen echt super goed bezig was. We hebben ook nog een beetje aan onze sprintjes gewerkt door suicides te doen met alle speelsters. Niet iedereen d’r favoriet, maar toch wel heel belangrijk als je het snelste wil zijn op het veld. We eindigden net zoals in een gewone U17-training, namelijk met een partijtje. Het was super mooi om te zien hoe iedereen bezig was met elkaar in het veld. Het was een geslaagde training!

Door Loena en Stephanie

29883618966_7f4ebda967_k

Facebooktwitter