Training 28-08-2016

Facebooktwitter

De allereerste training van een nieuw floorballseizoen is een feit. Zondagochtend verschenen alle meiden van de U17 uitgerust en lekker bijgebruind in sporthal Bokkeduinen te Amersfoort. Door de U17-staf werden we meteen aan het werk gezet. Na de warming-up, met heel wat vermoeiende burpies, kregen we eerst wat nieuwe theorie te horen. De komende trainingen gaan we ons namelijk wat meer focussen op aanvallen met het team, en daar hoort natuurlijk de nodige uitleg bij.

29179996332_e15ba9cade_k

Nadat het ABCD’tje en de twee looplijnen een beetje in ons hoofd zaten en iedereen de nodige vragen had gesteld, begonnen we dan met het echte werk. Met een pass- en schietoefening begonnen we dan echt de training met bal en stick. Het gevoel kwam weer bij iedereen een beetje terug na een lange zomervakantie. En met veel plezier deden we de daaropvolgende aanvalsoefeningen. Na ruim twee uur zat voor ons het eerste deel van de dag er op. Maar het leukste deel moest nog komen….

De ouders waren namelijk uitgenodigd om met ons mee te trainen! We waren allemaal heel erg benieuwd hoe onze ouders, die ons altijd overal naartoe brengen en zorgen voor de gewaste sportkleren elke keer weer, het er van af zouden brengen met een stick in hun hand in hun sportoutfits. Na al die wedstrijden kijken langs de kant zouden ze er toch wel iets van moeten kunnen?

29000365240_04285827c3_k

En niks minder is gebleken! De staf had echt hun best gedaan om er een leuke en leerzame training van te maken. Na de eerste paar oefeningen en tips van ons kon je goed zien dat veel ouders het een beetje onder de knie begonnen te krijgen. Het werd tijd dat we de ouders gingen  uitdagen met 1 tegen 1. Het was de kans voor zowel de ouders als voor ons om eindelijk eens los te gaan en lekker met de schouders elkaar te duwen. Spannende duels waren het gevolg. Voordat we het wisten was er al een uur om en dus kon de strijd tussen U17 en de ouders uitbarsten. De ‘grand final’ van de dag: ouders vs. U17.. Het werd een hele spannende wedstrijd met fanatieke speelsters, maar nóg fanatiekere ouders! Aan de inzet van de ouders lag het zeker niet, maar de U17 heeft toch nog een stokje voor hun winst kunnen steken. En met de winst van de U17 kwam er een einde aan de super toffe dag! Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag en we hebben nu al zin in de volgende training!

Staf en ouders, heel erg bedankt voor deze leuke dag!

Kike en Tess

Facebooktwitter